”TIPPLE AND DRAM”

”TIPPLE AND DRAM” MAISTELU- JA MUISTELUILTAMA

Konsepti on seuraavanlainen.
Tilaisuudessa pääset tutustumaan whiskyn maistelun vivahteikkaaseen maailmaan, sekä osallistumaan whiskien arviointiin. Arviointia varten sinun ei tarvitse olla aiheeseen perehtynyt, vaan arviointiperusteet käydään läpi ja arvioinnin voi suorittaa taiteesta tutulla ”I don’t know much about art, but i know what i like” –periaatteella. Pääset myös vertailemaan omaa pisteytystäsi muiden näkemyksiin. Perehdytykseen kuuluu myös esimerkiksi oikean tyyppisen lasin merkitys ja miksi toisinaan whiskyyn lisätään pieni loraus vettä. Arviointiakin tärkeämpää on toki mahdollisuus tutustua todellisiin laatuwhiskeihin.  Osallistuminen maksaa 30 euroa ja sisältää maisteltavat whiskyt tykötarpeineen, pientä suolaista naposteltavaa, jutustelua whiskeistä ja niiden pisteytyksestä, varsinaisen arvioinnin sekä keskustelua näkemyksistä juomiin. Makuaistin lisäksi hellitään myös kuuloaistia tarkkaan valituilla vinyylilevyillä – osa niistä kertoo whiskeistä, osa on muuten vaan mukavia.

Tilaisuus loppuu klo 21:00, iltaa voi toki jatkaa Telakan alakerrassa, jos seuraavana päivänä ei vielä tarvitse töihin mennä.

Kattaukseen on tilaa 20 hengelle ja varaukset otetaan vastaan varausjärjestyksessä osoitteessa:

tipplea.dram@gmail.com

Tipple and dram tapahtuma 5.10.keräsi 10 viskin ystävää Telakalle keskiviikkoiltana. Tapahtuma eteni leppoisasti, keskusteltiin kokemuksista ja maisteltiin kolme viskiä.

Parhaaksi viskiksi raati arvosti japanilaisen Nikka Coffey Malt single maltin, täyteläinen, vahva maku, josta on  hedelmällisyyttä, makeutta ja maltaisuutta.

Pisteitä kertyi 73

Toiseksi parhaat pisteet 67, sai Skotlantilainen Island viski Taliskerin kymmenvuotias Single Malt. Hyvin erilainen nautintoaine verrattaessa Nikkaan. Savuinen, suolainen ja samalla myös hunajaisen pitkä jälkimaku.

Myös toisesta Island viskistä pidettiin, Highland Parkin 12 vuotias Single Maltista, jonka savuisuus oli Taliskeria pehmeämpi. Viski oli kuitenkin huomattavasti vaatimattomampi ja laimeampi kahteen edelliseen verrattuna.

Nikka Coffey Malt on nyt lokakuun ja marraskuun Telakan virallinen Single Malt, kunnes sitten seuraava Tipple and Dram järjestetään. Kalentereita ryhdytään tutkailemaan pikapuolin ja ajankohdasta informoidaan.

Ja sitten vielä siitä musiikista, viskiaiheisina biiseinä kuultiin  Heino – Karamba, Karacho, Ein Whisky ja Jean-Jacques Burnel – Le Whiskey

Call Now ButtonSoita