Galleria Telakka

Pauli is Best
Pauli Hokkasen rakastetuimmat teokset
Galleria Telakka 1.—31.5.2017

Pauli Hokkanen (aka. Holy Pakkanen, s. 1979) on tamperelainen kuvaaja, sarjakuvataiteilija ja rohkea ITE-taiteen moniosaaja, jonka Pauli is Best -esikoistaidenäyttely nähdään Kulttuuritalo Telakalla toukokuussa. Odotettu näyttely esittelee valikoiman taiteilijan rakastetuimpia teoksia vuosien varrelta.

Hokkasen taidetta eivät rajoita välineet tai materiaalit. Teoksen lähtökohdaksi kelpaa yhtä hyvin couscous kuin korvauslääkepakettikin. Usein tyyliltään naivistiset työt koskettelevat kuitenkin syviä teemoja. Hokkanen kaivaa taiteessaan esiin elämämme ytimen paljaana, raakana ja rujona.

Näyttelyssä nähdään myös yhteiskunnan absurdiudella mässäilevien Pämpi ja Rotsi -sarjakuvien originaaleja. Hokkanen on julkaissut sarjakuvia paitsi verkossa myös albumissa Hittiä feissiin (Kumiorava 2015) ja kahdessa omakustannejulkaisussa: Darkkina Näppiin (2013) ja Nextit Levelit (2014). Pauli Hokkanen / Holy Pakkanen tunnetaan myös aktiivisena musiikkivideotaiteen uranuurtajana.

”Mitä kajahtaneempi on massaviihteen tola, sitä murhaavammin sarjakuvahahmot Pämpi ja Rotsi näitä asioita kommentoivat. Maalaus- ja videotaiteen piirissä Hokkanen puolestaan etsiytyy ajattomampien aiheiden, ihmisen periraadollisuuksien piiriin. Nauru on toisinaan julmaa, useammin silti ymmärtävää. Näistä kuvista katsoja tunnistaa itsensä — jos suinkin uskaltaa”

– Tommi Liimatta, muusikko ja kirjailija

Telakka ylläpitää omilla www-sivuillaan näytteilleasettajan haluamaa tietoa ja kuvia näyttelystä.

Näyttelyt ovat avoinna:
Arkisin klo 11.00. – 16.00.
Viikonloppuisin klo 14.00. – 17.00, ellei tilassa ole yksityistilaisuutta.

YHTEYSTIEDOT:
GALLERIA TELAKKA | MARKKU MÄKIRANTA
Tullikamarin aukio 3
33100 Tampere
03 2250 723
markku.makiranta(at)telakka.eu