Galleria Telakka

Anni Arffman:
Minun Afrikka -kirjani Kulttuuritalo Telakalla

Minun Afrikka-kirjani on matkakertomus ja maalaamisen iloa. Sen innoittajana ovat toimineet matkakuvausten perinteet, erityisesti Akseli Gallén-Kallelan Afrikka-kirja ja hänen Afrikka-kautensa maalaukset. Afrikka-kirjan pariin minut houkutteli nimenomaan Gallén-Kallelan Afrikan kauden maalaukset, joiden rentoa maalausjälkeä katsellessa on helppo hengittää, niin kaunista ja vaivatonta se on. Nuo maalaukset herättivät uteliaisuuden, millainen tuo matka oli, millainen oli kohde, joka sai aikaan rentouden? Voisinko saavuttaa mitään siitä omalla matkallani?

Minun Afrikka -kirjani on taidenäyttely, joka koostuu hieman kieli poskella kirjoitetusta tekstiosiosta, jossa kerrotaan ajallisesti vielä varsin pintapuoliseksi jääneestä Senegalin matkasta, syanotypia-tekniikalla kehitetyistä kännykkäkuvista, joiden ideana on paljastaa yhtä mielikuvitukselle tilaa antavasti kuin Afrikka-kirjan kuvien konsanaan, sekä siitä itsestään: maalaamisen ilosta ja yhdeksästä matkalla syntyneestä akvarellista.

4.3.–31.3.2020, avajaiset 3.3.2020 klo 17–19 tervetuloa!
Aukioloajat kuten Ravintola Telakkakin (paitsi yksityistilaisuuksien aikana näyttelyä ei pääse katsomaan) ma-to 11–00, pe 11–03, la 12–03, su 13–23
Kulttuuritalo Telakka, Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere

 


Näyttelyt ovat avoinna:

Arkisin klo 11.00. – 17.00.
Viikonloppuisin klo 14.00. – 17.00, ellei tilassa ole yksityistilaisuutta.

YHTEYSTIEDOT:
GALLERIA TELAKKA | Markku Mäkiranta
Tullikamarin aukio 3
33100 Tampere
03 2250 723
markku.makiranta(at)telakka.eu