Galleria Telakka

Taina Repo
Kielikuvia ja tarinatauluja
Telakan II ja I kerroksessa 1.-31.10.2018
Taina Repo on tamperelainen kirjoittaja, joka on jo vuosia tehnyt tarinatauluja.
-Tämä näyttely on tavallaan päiväkirja, johon olen kuvannut asioita, joita pidän tärkeänä. Niitä ovat esimerkiksi oikeudenmukaisuus, lapset ja luonto, sanoo Taina Repo.
Kierrätysmateriaaleista, valokuvista ja piirroksista koostuvan näyttelyn teosten nimet valaisevat niiden kertomia tarinoita.

 

KERROSTUMIA – Lasitöitä Telakan I ja II kerroksessa

JOUNI KOPSA
Jouni Kopsa on tamperelainen lasitaiteilija. Lasitoitä hän ryhtyi suunnittelemaan ja valmistamaan 1980-luvun alkupuolella jatkona maalaus- ja veistotöilleen. Alkuun Kopsa valmisti työnsä perinteisin materiaalein ja tavoin värillisestä tasolasista lyijykisko- ja foliotekniikalla. – Ihailuni kohteena olivat tuolloin erityisesti jugend-taloihin toteutetut lasityöt, eikä vähimpinä Tampereen Tuomiokirkon Hugo Simbergin suunnittelemat värilasi-ikkunat. 2005-06 koin huippu-hetkiä päästessäni konservoimaan kirkon remontin yhteydessä sen etelänpuoleiset värilasi-ikkunat ”Pyhän hengen kyyhkyn” ja ”Palavan pensaan”, kertoo Kopsa.

Lasi materiaalina on kovaa, jäykkää ja haastavaa ja Kopsan mielenkiinto siihen on säilynyt yli kolmenkymmenen vuoden työskentelyn ajan. Hän käyttää töissään pääasiassa sekoittamaansa ja uudelleen sulattamaansa Iittalan kierrätyslasia, joista hän löytää töihinsä värit ja sävyt. Kopsa yhdistää töihinsä eri metalleja: rauta, kupari, messinki ja pronssi luovat särmikkään kontrastin lasille.

Kopsan viimeisin yksityisnäyttely oli Kuhmoisten kirjaston galleriassa kuluvan vuoden kesäkuussa. Kuhmoisiin valmistui toistakymmentä uutta teosta, joissa Kopsa pohtii ikiaikaisia kerrostumia ja siirtää fossiilit ja sedimentit lasiin. Telakan näyttely jatkaa samaa teemaa.

Taitelijaan voi tutustua hänen verkkosivuillaan:  www.jounikopsa.com

Lisätietoja:
Jouni Kopsa
044 972 4253
jouni.kopsa@gmail.com

MIRVA VIERIKKO
Mirva Vierikko (s. 1990) on opiskellut mm. Pirkkalan taidekoulussa ja valmistunut lasiartesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Ja opiskelee tällä hetkellä  kädentaitojen ohjaajaksi samaisessa oppilaitoksessa.

Taiteita pienen ikänsä tehneenä luomisesta on tullut hiljakseen elämäntapa. Käytössä onkin materiaaleja ja tekniikoita laidasta laitaan: Aina uutta kokeillen ja improvisoiden – maalaamisesta lasitöihin ja kaikkeen siltä väliltä.

Näytteillä olevat työt ovat abstrakteja ja hyvin värikylläisiä, kuten Vierikon työt kautta linjan.

Lisätietoja:
Mirva Vierikko
050 467 6003
mirva.vierikko@hotmail.com

Näyttelyt ovat avoinna:
Arkisin klo 11.00. – 16.00.
Viikonloppuisin klo 14.00. – 17.00, ellei tilassa ole yksityistilaisuutta.

YHTEYSTIEDOT:
GALLERIA TELAKKA | Markku Mäkiranta
Tullikamarin aukio 3
33100 Tampere
03 2250 723
markku.makiranta(at)telakka.eu