Näyttelyt Galleria Telakalla


1.11. – 30.11.
Telakan II kerros
Heta-Linnea Kovanen
UNSEEN FACES

Unseen Faces on vuonna 2024 alkunsa saanut akryylimaalausten sarja, teoskokonaisuus, joka tutkii ihmismielen syvyyksiä värispektrin avulla, kuvaten ajatuksia, tunteita ja kokemuksia ikään kuin kerroksittain avautuvana sateenkaarena. 

Käytämme erilaisia naamioita, sopeutuen, piiloutuen tai paljastaen erilaisia puolia itsestämme ympäristön ja tilanteiden mukaan. Nämä kerrostumat rakentavat identiteettiämme, tuoden esiin sen, kuinka käyttäytyminen ja olemus muovautuvat sekä yksilöllisten kokemusten että psykologisten prosessien myötä.

Teokset käsittelevät ihmismielen jatkuvaa muotoutumista – miten me adaptoidumme, muutumme ja haemme hyväksyntää ympäristössämme. Yhtä lailla ne tutkivat muistin fragmentoitumista. Jokainen teoksen väri ja kerros kuvaa mielen eri aspekteja, joita voimme tiedostaa, tai joiden piilossa olevat vaikutukset tulevat esiin arjessamme. Näyttely kutsuu pohtimaan, miten tietoiset ja tiedostamattomat tekijät rakentavat käsityksemme itsestämme.

Teosten nimet ovat lainattu musiikista, joka puhuttelee ihmismielen syvimpiä kerroksia ja tuo esiin psyyken eri nyanssit – välillä kirkkaat ja selkeät, välillä tummat ja moniselitteiset. Näissä nimissä voi kuulla hienovaraisen melankolian, joka symboloi jatkuvaa psyykkistä kamppailua oman autenttisen äänen löytämiseksi maailmassa, joka asettaa odotuksia ja vaatimuksia. Tämä melankolia kuvastaa eksistentiaalista kokemusta: halua löytää merkitys ja yhteys, samalla kun kohtaamme paineen mukautua ja täyttää tiettyjä rooleja.

Näyttelyn on kuratoinut Jaani Leinonen

instagram: @unseenlook

Heta-Linnea Kovanen on helsinkiläinen soutamisesta ja viherkasveista innostuva kuvittaja, kuvataiteilija ja käyttöliittymäsuunnittelija, joka rakastaa merta, mutta pelkää valkohaita.


Galleriassa olevat näyttelyt ovat avoinna:
Arkisin klo 11.00. – 17.00.
Viikonloppuisin klo 14.00. – 17.00, ellei tilassa ole yksityistilaisuutta.

YHTEYSTIEDOT:
GALLERIA TELAKKA | Markku Mäkiranta
Tullikamarin aukio 3
33100 Tampere
03 2250 723
markku.makiranta(at)telakka.eu

Call Now ButtonSoita